logo-maqui-40alto
cabecera-news

https://vimeo.com/269204169HABITEM EL PATI, HABITEM LA CIUTAT

PREMI BARCELONA INNOVACIÓ EDUCATIVA

Des de la Comissió Natura ens comuniquen que som una de les escoles guardonades dins de la modalitat Projectes d’àmbit ciutat en la categoria d’Educació Primària, pel projecte “Habitem el pati, habitem la ciutat”.
Aquest reconeixement s'emmarca en el Premi Barcelona Innovació Educativa, que té per objectiu reconèixer aquelles iniciatives innovadores en l’àmbit educatiu impulsades a la ciutat de Barcelona. Es valoraren els projectes que comporten una millora de la pràctica educativa i que contribueixin a promoure les oportunitats educatives i la inclusió social.
Aquí teniu l'enllaç per veure en què ha consistit el projecte, ens faria molta il·lusió que el visioneu a casa juntament amb els vostres fills i filles.
habitemelpati

JORNADA JARDINERA

DIVENDRES 18 DE MAIG


Per fer el tancament del curs us proposem una jornada familiar de "manetes" en la que posarem a punt les plantes per conservar-les durant l'estiu i construirem alguns "artefactes" de joc pels infants.
Apunteu-vos la data de la jornada que serà el pròxim divendres dia 18. Els adults que vulgueu començarem a les 16 h per posar el material a punt.

Comissió Natura

IMG-20180508-WA0006

RENOVACIÓ JUNTA DIRECTIVA AMPA

CURSOS 2018 - 2021

Seguint amb el procés de renovació de la Junta directiva de l'Ampa, us informem que ha finalitzat el període de presentació de candidatures. S'ha rebut una única candidatura, per la qual cosa no hi haurà votacions.
Els nous membres de la Junta directiva de l'Ampa pels propers 3 cursos son:

- President: Josep Gimeno Bolaño
- Vicepresidenta: Marina Palmes Vives
- Tresorer: Bernat Calpe Palma
- Secretari: Raimon Goberna Cabanyes
Els donem doncs la benvinguda i us agraïm la vostra disposició!
Recordeu que el proper 5 de juny a les 17.15h hi haurà l'Assemblea General Extraordinària que farà efectiu el canvi de Junta directiva.

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIA

LA CONTAMINACIÓ

Enguany, la Comissió Natura celebra una Exposició de Fotografia. Hi pot participar tot l'alumnat des de P3 fins a 6è de primària. Aquesta edició té com a tema principal la contaminació (que pot afectar a l'aire que respirem, a l'aigua, la terra o fins i tot els sorolls i les llums de la ciutat). Si els vostres fills us ho demanen, la família també pot donar un cop de mà.
El període de participació comença el 8 de maig i finalitza el dia 24. Les fotografies les podeu imprimir en mida DIN-A4 i lliurar-les a les tutores. Cada fotografia ha de tenir el nom del nen o nena participant, un títol i el nom de la seva classe.
El divendres 25 de maig, totes les fotografies rebudes estaran exposades a la paret de l'entrada de l'escola del carrer Sao Paulo.
Al blog de la Comissió Natura trobareu més informació.

Animeu-vos a participar!

Comissió de Natura

TERTÚLIA

EL SORPRENENT PROPÒSIT DE LA RÀBIA

Dijous 24 de maig es realitzarà la tertúlia de maig de les 16 h a 17.30 h a l'aula d'anglès infantil i parlarem sobre la ràbia.
Què en fem? On la posem? Com actuar davant la ràbia del nostre fill o filla o entre germans? Encara que la gestionem, com podem transformar-la de manera sana? Quin és el veritable propòsit de la ràbia? I què vol dir si el nostre fill o filla no mostra ràbia o només en algunes circumstàncies molt concretes?
Vine a parlar de tot això amb altres pares i mares.
Conduïda per Anna Maria Serra, psicopedagoga i psicoterapeuta sistèmica.
Si necessiteu ludoteca, envieu un correu a families@escolalamaquinista.cat

Comissió de famílies
i-a-mes

AJUT FONS D'INFÀNCIA

AJUNTAMENT DE BARCELONA

Ha sortit publicada la convocatòria 2018 del Fons d'Infància 0-16.
Aquest any la sol·licitud s'haurà de presentar a l'OAC de Sant Andreu, per això caldrà demanar hora. No cal demanar cita als Centres de Serveis Socials per aquest tema.
Us adjuntem les condicions d'aquest any i la sol·licitud.

ESCOLA INCLUSIVA, MENJADORS INCLUSIUS

FAPAC

Des de la FaPaC advertim que l’educació inclusiva no eximeix al Departament d’Ensenyament de complir amb les seves obligacions respecte als alumnes amb NEE que s’escolaritzen en centres educatius ordinaris i, per això, fem una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en general a donar suport a la reivindicació de la FaPaC i a fer visible l'exclusió que provoca el Departament per la seva inactivitat i elusió de la seva responsabilitat.
La federació ha encetat la campanya “Escola inclusiva, menjadors inclusius” amb la finalitat de conèixer la realitat que viuen les famílies amb fills i filles amb necessitats educatives especials. A través d’un formulari que es fa arribar a les més de 2.300 AMPA federades es vol saber si l’alumnat amb NEE es pot quedar a dinar a l’escola i qui assumeix el cost dels especialistes en el temps de menjador.
menjadors inclusius puzzle ou 01

DIA I NIT DELS MUSEUS

FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES

Si us acosteu a la Fundació Antoni Tàpies el proper divendres 18 de maig gaudireu d'una jornada de portes obertes a partir de les 10 del matí i el proper dissabte 19 de maig, a partir de les 19h i fins a la 1h, gaudireu de La Nit dels Museus, que enguany arriba a la seva 14a edició.
Podeu consultar aquí la programació de la jornada de dia i aquí més detalls de la Nit dels Museus.

Cartell_DIM2018_catala.jpg_1065840769-732441
custom twitter
MailPoet