logo-maqui-40alto
cabecera-news

BECA CARLES CAPDEVILA

INNOVAR PER EDUCAR

L'escola ha estat la guanyadora de la primera beca Carles Capdevila pel projecte +Educació, amb una dotació de 20.000 euros pel millor projecte educatiu.
Us adjuntem l'enllaç a la notícia publicada al diari Ara i el vídeo de presentació del projecte.
premis-Cartes

COMISSIÓ COEDUCACIÓ

NOVA COMISSIÓ A L'ESCOLA

La coeducació es basa en un principi bàsic: la promoció d'una educació que potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la integració de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge de la perspectiva de gènere. Des de la nostra comissió volem treballar per aconseguir que l’escola sigui un espai lliure de masclisme i d’estereotips i prejudicis de gènere que perpetua uns rols preestablerts a homes i a dones de manera diferenciada. Aquesta diferenciació tendeix a limitar les possibilitats de les persones en funció del seu sexe i no de les seves capacitats i desigs reals.

Ens hi ajudes? Des de l’escola podem contribuir a un canvi social. coeducacio@escolalamaquinista.cat
Us adjuntem el link d'un petit qüestionari per tal de recollir algunes dades.

Comissió de coeducació

AMPA-coeducació

REUNIÓ INFORMATIVA AMB L'AJUNTAMENT

SEGUIMENT D'OBRES

Benvolgudes famílies,
el dia 28 de maig vam mantenir una reunió amb representants de l’Ajuntament i el Consorci d'Educació. En aquesta reunió ens van tornar a assegurar que al setembre de 2020 tindrem l’escola definitiva i es van comprometre a explicar a les famílies com avancen els projectes, tant de l’escola provisional, en la que ja s’està treballant, com de l’escola definitiva.
La reunió informativa serà el proper dia 19 de juny a les 13:30h (atenció, nova hora de convocatoria!) a la mateixa escola. És un tema de molt interès i esperem comptar amb la màxima participació, feu-ne difusió!

Comissió d’infraestructures i obres

FESTA DE FI DE CURS

COL·LABOREM-HI TOTS

Benvolgudes famílies, com ja sabeu, arriba la festa de fi de curs que es realitzarà divendres 22 de juny a partir de les 6 del vespre. Trobareu tots els detalls de la festa en el següent enllaç.

Comissió de festes

RGPD

REGLAMENT GENERAL DE PROTECCIÓ DE DADES

gdpr
Recentment haureu rebut molts correus relacionats amb l'RGPD, recordant l'adequació a aquesta nova reglamentació. El Reglament General de Protecció de Dades és una nova normativa europea per protegir la privacitat, i principalment està creat perquè s'utilitzin correctament les dades personals que es cedeixen.
Des de l'Ampa i l'Escola ja portem un temps treballant per ajustar-nos a les diferents reglamentacions de protecció de dades, i ho seguirem fent.
No hi ha cap canvi a la vostra configuració actual o al tractament de la informació, podeu consultar els detalls a la pàgina de la política de privacitat de la web. Només afegir que a partir del curs que ve ja no s'enviaran correus a les adreces de correu de les quals no tinguem el permís explícit per utilitzar, permís que hem obtingut a partir del formulari d'autorització.
i-a-mes

CAMPAMENT CIENTÍFIC D'ESTIU

BEQUES ESCUELAB, A MADRID

Dins del marc del programa American Space Barcelona, un projecte de col·laboració entre el Consolat general dels Estats Units, Biblioteques de Barcelona i el Districte de Sant Andreu, que té com a objectiu principal l'intercanvi cultural entre Barcelona i els Estats Units mitjançant la promoció del diàleg, la interacció i la innovació, us fem arribar la informació següent:
Convocatòria de beques per a nenes d'entre 7 i 14 anys.
Es tracta d'una col·laboració de l'Ambaixada dels Estats Units amb Escuelab, una organització de joves científics i artistes que apropen la ciència a nens i nenes de forma creativa i innovadora.
Les beques serien per participar en el campament científic d'estiu Lab Camp 2018, que organitza Escuelab durant la primera setmana de juliol a Madrid. Adjuntem el programa complet en el següent enllaç.

ESCOLA INCLUSIVA, MENJADORS INCLUSIUS

FAPAC

Des de la FaPaC advertim que l’educació inclusiva no eximeix al Departament d’Ensenyament de complir amb les seves obligacions respecte als alumnes amb NEE que s’escolaritzen en centres educatius ordinaris i, per això, fem una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en general a donar suport a la reivindicació de la FaPaC i a fer visible l'exclusió que provoca el Departament per la seva inactivitat i elusió de la seva responsabilitat.
La federació ha encetat la campanya “Escola inclusiva, menjadors inclusius” amb la finalitat de conèixer la realitat que viuen les famílies amb fills i filles amb necessitats educatives especials. A través d’un formulari que es fa arribar a les més de 2.300 AMPA federades es vol saber si l’alumnat amb NEE es pot quedar a dinar a l’escola i qui assumeix el cost dels especialistes en el temps de menjador.
menjadors inclusius puzzle ou 01
custom twitter
MailPoet