Comunicat famílies estiu 2020

Inici  >>  General  >>  Comunicat famílies estiu 2020

Comunicat famílies estiu 2020

El juliol 21, 2020, Creat per , A General,Notícies, Amb 0 Comentaris

Benvolgudes famílies, primerament voldríem agrair la vostra paciència davant un estiu ple d’incerteses sobre com serà el nou curs 2020-21. Com ja sabeu, l’emergència sanitària és la que ha estat marcant i marcarà la pauta de com es desenvolupin els esdeveniments i per tant,  de com puguem enfocar la vida a l’escola a partir del mes de setembre. 

Amb relació a aquest fet, us volem explicar que ja fa molt de temps que hi treballem, de fet vam començar a plantejar-ho ja de manera conjunta amb l’equip directiu que ha conclòs el seu mandat.
Malauradament sempre hem anat per darrere de les successives rodes de premsa del Departament, prèvies sempre a qualsevol publicació d’instruccions. Volem destacar que hem hagut de fer i desfer molta feina, ja que les consignes han anat variant amb el pas dels dies.

Ara ja disposem d’un marc general d’organització acord amb les instruccions dels departaments d’Educació i de Salut. És important destacar que tot allò que siguin mesures sanitàries, estaran subjectes a possible variació atenent a les consignes que doni el Departament de Sanitat segons l’evolució de la pandèmia. 

 

Tot seguit, us en fem un breu resum amb els aspectes més rellevants del pla d’organització de centre pel curs 2020 – 21. 

 

      Les agrupacions d’alumnes es mantenen amb la ràtio d’origen, per tant, els grups no canvien en nombre i promocionen al curs següent
de la manera habitual.

      Durant aquesta setmana canviarem els noms dels grups de Telegram ja existents i crearem els nous per les famílies de P3

      El principi bàsic de seguretat serà el de tenir grups estables de convivència, que en el nostre centre seran coincidents amb el grups classe. Aquests grups estables no es podran barrejar entre si. Aquest fet ha d’afavorir la traçabilitat en cas que es detecti un contagi.

      Dins el grup estable no caldrà que els infants mantinguin la distància de seguretat ni que portin mascareta. Si, de manera inevitable, han de creuar-se en algun moment del dia, llavors sí que hauran de portar mascareta si no poden mantenir la distància de seguretat d’1,5 m.

      Totes les aules i espais del centre comptaran amb dispensadors de gel hidroalcohòlic.

      El rentat de mans serà molt important per totes les persones de la comunitat i, especialment amb els infants, ho serà també el treball de conscienciació vers la importància de respectar les mesures sanitàries per la cura personal  i dels altres. 

      Donat el fet que els grups no es poden barrejar, des de l’escola adaptarem totes les nostres metodologies de treball a aquesta nova circumstància. Treballarem, com ja ho vam fer durant
el confinament, per mantenir la nostra línia pedagògica.

      Cada grup tindrà un docent de referència que farà la funció de tutoria i un espai assignat de referència (aula). Aquest binomi serà prioritari. 

      Es mantenen les intervencions dels serveis externs i personal de suport.

      Es faran entrades i sortides esglaonades al centre, que podran fer variar lleugerament els horaris. Per tant, la puntualitat serà més important que mai, ja el que volem evitar són les aglomeracions als
accessos al centre. Mireu el quadre:

CURS

ACCÉS

HORARI ENTRADA

HORARI SORTIDA

CONSIDERACIONS

P3 A i B

PORTA PRINCIPAL, entrada a la les aules per accés d’infantil.

9:10

16:30

A l’entrada les portes s’obriran a les 8:50.

 

A la sortida les portes
s’obriran a les 16:20h

 

Les
famílies es faran responsables que els infants entrin a l’hora indicada i de recollir-los
puntualment.

 

Aquells
qui tinguin germans podran entrar a la mateixa hora i anar directe a la seva
aula.

P4 A i B

9:00

16:20

P5 A i B

9:00

16:20

3r A i B

PORTA PATI PRIMÀRIA, entrada a les aules per l’escala a la torre

9:00

16:30

4t A i B

9:00

16:30

1r A i B

PORTA PATI DE PRIMÀRIA, entrada a les aules des de l’accés al pati per
les escales.

8:50

16:20

2n A i B

8:50

16:20

5è A, B i C

9:10

16:40

6è A i B

9:10

16:40

 

      L’alumnat de primària entrarà sol a l’escola com de manera habitual i haurà de dur la mascareta posada fins a arribar a la seva aula, i l’alumnat d’infantil podrà ser acompanyat per només una persona adulta. Demanem celeritat a l’hora de fer aquests acompanyaments.

      En línies generals es recomana que les famílies no entrin al centre. Aquest és un cop dur per la nostra vivència com a comunitat, que afectarà sobretot a les festes. Buscarem alternatives que ens permetin mantenir la nostra experiència com a comunitat.

      Es mantenen els serveis d’acollida, de menjador i extraescolars.

      El servei d’acollida es farà en l’horari habitual (de 7:45 a 9:00 i de 16:30 a 17:30). Tots els infants que en facin ús hauran de dur mascareta.

      Per fer la inscripció al servei de menjador, l’Equip de Migdia, us informarà del procediment abans que comenci el curs. Al menjador, es mantindran també els grups estables de convivència. En principi, es planteja que l’alumnat d’infantil dini a la seva aula de referència, així com l’alumnat de sisè. La resta de grups faran ús del menjador distribuïts en dos torns i mantenint la distància oportuna entre els grups.

      Tots els infants hauran de portar al centre la seva mascareta marcada amb el nom, cognoms i curs, així com una ampolla preferiblement de metall, també amb el nom, per beure aigua. 

      Ús de mascaretes:

Col·lectiu

Indicació

Tipus de
mascareta

Educació Infantil

-No obligatòria

Higiènica amb compliment de la norma UNE

Educació Primària

-No obligatòria si s’està amb el grup de convivència dins de l’aula.

-Indicada fora del grup quan no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres.

Higiènica amb compliment de la norma UNE

 

      Qualsevol altra persona que accedeixi al centre haurà de dur mascareta de manera obligatòria i respectar la distància de seguretat d’1,5 m.

      Abans que comenci el curs us farem arribar la següent documentació:

Una declaració responsable de no haver estat en contacte amb ningú que hagi tingut la malaltia COVID-19, ni haver tingut simptomatologia compatible en els darrers 14 dies. Caldrà portar-la el primer dia de curs. Les tutories la recolliran.

– Una llista de comprovació de símptomes per tal que, a casa, pugeu controlar que els infants no presenten simptomatologia compatible amb la COVID-19.

Protocol d’actuació del centre per a la gestió de casos que puguin presentar compatibilitat amb els símptomes de la COVID-19.

 

L’equip directiu.

 

Barcelona 21 de juliol 2020

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *