Emocions i sexualitat: claus per una educació plena

Inici  >>  General  >>  Emocions i sexualitat: claus per una educació plena

Emocions i sexualitat: claus per una educació plena

El gener 16, 2019, Creat per , A General, Amb 0 Comentaris

Xerrada a càrrec de Carles Vila, de l’A. Coeducacció

Cartell de la xerrada

Què és l’educació emocional? I l’educació afectiva-sexual? D’això ja en parlen a l’escola o cal que en parlem a casa? Fins on hem d’intervenir les famílies? I l’escola? De quina manera hem de tractar aquest tema amb els infants? Ambquines dificultats ens trobem?

En aquest taller volem donar espai al cos i les emocions i a reflexionar sobre la nostra relació amb aquestes dues esferes sovint oblidades en l’educació convencional. La sexualitat està present al llarg de les nostres vides tot i que sovint pensem que és al moment de l’adolescència quan apareixen les dificultats i els conflictes. La sexualitat està present des del moment del naixement i té una relació íntima amb les emocions, amb el coneixement d’un/a mateixa i amb el de les altres persones. És per això que és indispensable fer un bon acompanyament, des de la primera infància fins a l’adolescència, per tal d’afavorir i facilitar unes relacions positives amb el cos i amb la pròpia sexualitat.

En aquest partirem d’una perspectiva de gènere sobre els discursos que envolten la sexualitat i les emocions i descobrirem si aquests discursos i les seves pràctiques han calat en les nostres vivències. Investigarem sobre els nostres límits i compartirem pors, dubtes i estratègies per tal de poder acompanyar els infants amb més consciència.

COEDUCAR ÉS PREVENIR LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *