Escola La Maquinista, un somni

Inici  >>  Notícies  >>  Escola La Maquinista, un somni

Escola La Maquinista, un somni

“Si ho pots somiar, ho pots aconseguir” Walt Disney. La comunitat educativa de La Maquinista porta 6 anys somiant…

6 anys somiant amb la construcció definitiva de l’escola i encara no ho hem aconseguit.
6 anys reclamant a l’administració el que ens va prometre.
6 anys reinventant-nos per aprofitar uns espais que cada curs es veuen modificats per l’ampliació de nous equipaments.
6 anys de reunions, manifestacions, tancades, talls de carrers, cadenes humanes…

L’Administració ens va prometre, quan es va iniciar el camí del nostre centre, que en 4 anys l’escola estaria construïda, però passen els anys, els cursos, i continuem sense escola. I això no és el pitjor… les necessitats educatives dels nens augmenten, són més grans, i requereixen d’altres espais per a dur a terme el projecte educatiu que tant ens il·lusiona a mares, pares, nens i mestres.

El passat mes de novembre, es va dur a terme al Plenari del Districte de Sant Andreu l’aprovació inicial del Pla de Modificació Parcial del Pla Urbanístic del Districte de Sant Andreu, sector 2, que implica en darrer terme la construcció de l’Escola La Maquinista.
Segons ens diu l’Administració, en el millor dels casos l’escola estaria construïda l’any 2017, d’aquí a més de tres cursos escolars.

Davant d’aquest fet, i de la lluita constant mantinguda al llarg
dels darrers 6 anys reclamant un espai digne,

EXIGIM A L’ADMINISTACIÓ (Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya, cadascú en l’àmbit de les seves competències):

  • Que durant la tramitació del Pla de Modificació Parcial del Pla Urbanístic del Districte de Sant Andreu, així com dels següents passos a dur a terme fins a la Construcció de l’Escola La Maquinista, l’Administració respecti els terminis establerts legalment i no dilatin el procés.
  • Que el proper curs, 2014-2015, iniciem el curs escolar a un altre espai, previ consens amb les famílies de l’escola, on puguem continuar creixent i on els nostres fills puguin continuar la seva educació fóra de les obres (soroll, pols i perills inherents).
  • Que en aquest nou espai els nen, nenes, i mestres de l’escola disposin dels espais suficients per una escola fins a sisè (aules, menjador per a tots els alumnes, espai de psicomotricitat adequat a l’edat dels infants, etc…), sense necessitat que famílies i mestres haguem de lluitar cada any per a que ens concedeixin un barracot més.

Comunitat Educativa Escola La Maquinista

Descarregar el manifest aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *